Терпіння

Відео: Терпіння - ключ від Раю

терпіння, гравюра by Себальда бегам, 1540 терпіння - (церковнославянское: Терпіння, латинською: patientia англійською: patience) - моральна якість та чеснота, проявляється, коли заради почесного і корисної справи переносимо добровільно труднощі. Терпіння допомагає не нарікати, коли хто або що нас дратує.
Терпіння - один з дев`яти плодів Святого Духа. Терпіння - це воістину божественна чеснота. Господь терпеливий не тому, що Він "поблажливий" до нас, але так як Він бачить реально саму глибину речей, яку ми в своїй сліпоті погано бачить і яка Йому відкрита. Чим більше ми наближаємося до Бога, тим стаємо більш терплячий, тим сильніше відображаємо в собі притаманне тільки Богу бережне ставлення, повагу до кожного окремого суті.
Терпіння варто природно за чеснотою і смиренністю.
У житті людини часто виникають труднощі. Щоб долати труднощі слід докладати зусиль, бо справжні труднощі не зникають відразу, миттєво, але тривають певний час, тому для їх подолання потрібно докладати зусиль і бути терплячим, перетерпіти ці труднощі зі світом і любов`ю. А без терпіння людина буде поглинена бурею своїх пристрастей. Отже, тому Христос каже: "Терпінням вашим спасайте душі ваші" і "Царство Боже силою добувається і хто докладає зусилля - входить в нього". (Див. Про терпіння)
Поділися в соц. мережах:

Увага, тільки СЬОГОДНІ!
По темі: