Авраам

Авраам - на новому шляху в обіцяну Богом землю Авраам (Євр., Народився в 1813 р.до н.е.) - згідно Святим Письмом і з точки зору іудаїзму - родоначальник стародавніх євреїв, з точки зору мусульман - також родоначальник арабів, з точки зору християнства (зокрема православ`я), так само як всіх вищеназваних віровчень - один з трьох праотців людства в духовному сенсі, тобто вчителів і духовних наставників, поруч з його сином Ісааком і онуком Яковом.

Слід звернути увагу, що тільки нащадки його онука Якова звуться ізраїльтян.

На початку життя його звали Авраамом ( «великий батько»), але від Бога він отримав нове ім`я Авраам ( «батько багатьох») і обіцянку, що його нащадки будуть стільки як зірок на небі і як пісок на березі моря (це було ще в той час, коли Авраам ще не мав дітей).

Дружина Авраама Сара була безплідною, і Авраам не мав потомства. Бог пообіцяв йому сина, якого повинна народити його дружина. Коли Аврааму було 86 років його наложниця Агар народила йому сина Ізмаїла. Коли Аврааму було 99 років, Сара народила сина Ісаака.

Бог дав йому і його нащадкам землі в Ханаані (Ізраїль), і перевірив силу його віри, наказавши (а пізніше скасувавши наказ) принести в жертву улюбленого сина Авраама, Ісаака.

Відповідно до Священного Писання, праотець Авраам прожив 175 років (Буття 25: 7).


Поділися в соц. мережах:

Увага, тільки СЬОГОДНІ!
По темі: