Адвентизм

Відео: адвентизма ЦЕ УТОПИЯ. Всім заправляє Хабад, А НЕ ВАТИКАН!

емблема адвентизм (Лат. adventus - прішествіе- дослівно: «Біля порога») - релігійна християнська протестантська течія, яка проповідує кінець світу наближається: «друге пришестя Христа» і встановлення «тисячолітнього царства Божого».
Церква адвентистів сьомого дня (ЦАСД) в світі є великою організацією, впливової серед християнських деномінацій, незважаючи на існуючі внутрішні та зовнішні суперечності. ЦАСД одна з перших протестантських конфесій сформулювала і опублікувала свою соціальну доктрину. У ній вона проголосила вірність принципу свободи совісті по відношенню до держави і до інших конфесій.
Сьогодні ЦАСД - це всесвітня християнська Церква, яка динамічно розвивається і до якої щорічно приєднується майже півтора мільйона нових віруючих. До складу ЦАСД входять 12 світових центрів, відділень ГК - дивізіонів, які діляться на регіональні поля - уніони, конференції, місії. ЦАСД має представництва в 206 країнах світу, веде проповіді 735 мовах. ЦАСД керується демократичними принципами існування.
Чисельність церкви, включаючи дітей і підлітків, становить приблизно 25 мільйонів чоловік. Найстаршою в Євро - Азіатському дивізіоні є ЦАСД Україні, вже відсвяткувала свій 115-річний ювілей.
Назва Церкви Адвентистів Сьомого Дня походить від головних принципів її віровчення. Це перш за все віра в близькість Другого пришестя Ісуса Христа, або АДВЕНТУС (лат. - пришестя), а також - дотримання Суботи, сьомого дня тижня як божий день, присвячений поклонінню.
Релігійних рух, назва якого - «адвентизм», що зародився в 1830-х роках в США і згодом організувався в кілька релігійних організацій, найбільшою з яких - Церква адвентистів сьомого дня (АСД). Рух це заснував баптист Вільям Міллер (англ. William Miller) в 1840-х роках-сам він був фермером і проповідником в Лоу-Хемптоні (англ. Low Hampton), штат Нью-Йорк.
Церква АСД організувалася як духовна організація з початком XIX століття в результаті подальшого розвитку Реформації, що почалася в XVI столітті в Європі. Мета Реформації - повернувшись до витоків, відновити християнську Церкву такою, якою була вона в ті часи, коли Христос і апостоли її заснували. Взагалі все реформатори Європи, починаючи від Лютера, боролися за очищення християнства від нововведень язичницьких традицій і вірувань, заснувавши свою віру тільки на Святому Письмі. Оскільки протестанти - це християни, які протестували проти відступу в християнстві від Біблії, вираз «Біблія і тільки Біблія» (лат. Sola Scriptura), стало гаслом протестантизму.
В результаті подальшого розвитку Реформації на початку XIX століття серед баптистів, методистів та інших, розвернувся адвентистський рух серед протестантів, які очікували швидкого повернення Христа. Уважно досліджуючи Біблію, основоположники Церкви АСД (баптисти і методисти) виявили в Біблії забуті, змінені і спотворені римською церквою доктрини як: істина про виправдання вірою, Закон Божий, субота, святилище, чиста і нечиста їжа та ін., - це призвело до того , що всі, хто повернулися на біблійну платформу в 1863 році, об`єдналися в єдине братство Церкви християн АСД. В даний час АСД здійснюють своє служіння людям в 220 країнах земної кулі, мають близько 42 000 церков, в яких поклоняються Богу близько 11 млн. Дорослих членів Церкви, а якщо врахувати дітей - більше 20 млн.
Церква АСД - одна з тих, що визначається в світі своїм швидкий приростом: щодня зростає більш ніж 2-х тис. Чоловік. Церква ця серед представників інших конфесій відома також під назвою «суботники».


Церква АСД проповідує Євангеліє Ісуса Христа всім народам Землі, закликаючи кожну людину прийняти дар вічного життя на умовах віри, покаяння і навернення (Ін. 3:16 - 21). Для здійснення цієї мети по всьому світу постійно створюються нові громади віруючих, які сприяють зміцненню братського спілкування, духовно-морального виховання людей різного віку, а також сприяє зміцненню сім`ї, вірності подружжя і правильному вихованню дітей і молоді. Церква АСД є провідною всесвітньою організацією в питаннях здорового способу життя, що закликає кожну людину піклуватися про храм свого тіла, в якому Бог бажає жити тут на Землі перш, ніж ми зможемо жити в Його присутності на небі і не вживати алкоголь (1 корн. 3: 16, 17- Одкр. 21:27). Церква проповідує принципи ненасильства і свободи волевиявлення кожної людини в питаннях особистого вибору і свободи совісті, активно сприяє миротворчій діяльності, допомагає таким, що потребує і знедоленим, сприяє дружбі і братерству між людьми різних рас і народів.
Символом віри є Біблія. Вірять, що всі 66 канонічних книг Старого і Нового Завіту є богонатхненним мірилом і підставою християнської віри (2 Тим. 3: 16,17).
Вірять, що весь Всесвіт, видимий і невидимий світ, створений великим і всесильним Творцем, Триєдиним Богом - Отцем, Сином і Святим Духом (Бут. 1 Кол. 1:15, 16- Іова 33: 4).
Вірять, що всі розумні істоти Всесвіту створені Богом за образом і подобою Творця і що в питаннях свободи совісті і релігії все в рівній мірі мають право на свободу вибору. (Втор. 30:19) Вірять, що гріх зародився на небі, серед ангелів і що в результаті падіння Люцифера і його ангелів гріх був перенесений на землю, що призвело наших предків до втрати безсмертя. (Іс. 14: 12-14-)
Вірять, що Син Божий прийшов у наш світ, народився непорочним зачаттям від діви Марії (в оригіналі Старого Завіту слово «діва» написано з малої літери Іс 7:14) в 30 років був хрещений і 3,5 років проповідував, зціляв і воскрешав , являючи Собою характер Бога, люблячого і милосердного (Ін. 14: 8,9).
Вірять, що життя Ісуса Христа є прикладом для всіх бажаючих стати Божими синами і дочками. Все, що робив Христос і ми повинні робити все, що Він дотримувався, і ми повинні дотримуватися (Мф. 5: 17,18- 1 Петра 1: 14-16- 1 Ін 2: 3-6).
Вірять, що людина не має в самому собі безсмертя, оскільки був втрачений при гріхопадіння Адама і Єви, і що тільки через віру в Ісуса Христа і відновлення в нас образу Божого і Його святості безсмертя буде повернуто нашому смертному тілу при Другому приході Христа (1 Кор . 15: 51-54- Рим. 2: 6, 7 1 Тим. 6:16).


Вірять, що людина повинна оберігати не тільки свій дух (тобто розум) від осквернення, але і тіло своє. Біблія ясно вказує на несумісність неслухняності Богу зі служінням Йому. Всі наркотичні засоби, такі, як тютюн, алкоголь і наркотики, руйнують людське тіло, а в тілі, руйнується (хворому), не може бути місця для здорового духу (Лев. 11: 43-47- Одкр. 21:27). Вірять, що Христос створив на землі Свою Церкву з людей, які прагнуть жити по Його приклад відповідно до Його Закону. Він послав Своїх послідовників служити потребам людей безкорисливо і сумлінно. Він доручив Своїм послідовникам проповідувати Євангеліє і вчити всіх людей дотримуватися те, що він повелів дотримуватися.
Вірять, що сьомим днем тижня по Біблії є П`ятниця. Святість цього дня встановлена Богом при творінні Землі. Сам Бог про це: сказав і власноруч написав. Заповідь про суботу є четвертою заповіддю Закону Божого. Дотримуючись цю заповідь, людина визнає Бога Творцем нашої Землі. Це знак приналежності Богу, відмітна ознака того, Кому ми поклоняємося. Ні заповідь Закону Божого не може бути змінена, оскільки Бог не змінюється. Пророки, Христос і апостоли дотримувалися суботу, і в вічності всі врятовані будуть святити цей день (Іс. 56: 2-7- 66: 22,23- Лк 4: 16- Дії. 16: 13- Якова 2:10).
Вірять, що кожна людина може отримати прощення всіх своїх гріхів і порятунок через віру в Ісуса Христа. Тому, подібно учням Христа, ми хрестимо в ім`я Отця і Сина і Святого Духа тільки тих людей, хто свідомо вірить і дає обіцянку служити Богу і виконувати Його заповіді (Мк. 16:15, 16 1 Петро. 3:21 - Дії. 8:12).
Вірять в близьке Друге пришестя Христа, в те, що настане воскресення праведних і неправедних, що буде заключний праведний суд, після якого призвідник гріха і зла Сатана разом зі своїми спільниками остаточно загине. Земля очиститься, оновиться, і врятовані народи вічно жити на оновленій землі, де ні смерті, ні смутку, ані крику, ані болю вже не буде (Ін. 14: 1-3- 5:28, 29- Про. 21: 1 - 4).
Головним Керін органом Адвентистів сьомого дня є «Генеральна конференція адвентистів сьомого дня». Центр всесвітньої організації адвентистів сьомого дня знаходиться у Вашингтоні.

Див. Адвентизм в Україні

Поділися в соц. мережах:

Увага, тільки СЬОГОДНІ!
По темі: