Молитва жінки після пологів

Молитви матері після пологів

У справі виховання дітей найголовніше молитва за них.

Свщмч. Серафим (Звездинский), єп. Дмитровський (1883ок. 1937) .

За прикладом Богоматері, Яка в сороковий день по народженні Ісуса Христа принесла Його в храм Господеві, кожною матерію християнською вже очищені і обмивання сущею, приноситься в храм немовля в сороковий день по його народженні. Тут священик возносить молитву спершу про матір, щоб Господь сподобив її входу в храм і створив її достойною причаститися Тіла і Крові Христової, а потім за дитинку, щоб Господь же зростив, освятив, напоумив, уцеломудріл і я до кожного чину любе благословив його-після цього, аще немовля хрещений є, священик робить воцерковлення немовляти.

Багато хто навіть з віруючих жінок не знають і іншого важливого правила, яке їй наказує церква до неухильного виконання. Після закінчення сорока днів після народження немовляти жінці-матері потрібно прийти в храм і попросити священика дати їй особливі благословенні молитви дружині-породіллі. В іншому ж випадку також необхідно на сороковий день, за сприяння священика, прийняти від нього особливу очисну Молитву дружині, егда ізвержет немовляти. Обидві ці молитви знаходяться в Требнику - книзі, по якій священнослужитель здійснює інші молитви і чинопоследование св. Таїнств.
У першому випадку священик молить Бога, який прийшов на порятунок роду людського:. прийди і на рабу Твою (ім`ярек) і сподоби її чесним пресвітерством входу храму слави Твоєї, обмий її скверну тілесну і скверну душевну, на виконання четиредесяті днів, творяй її достойну і причащання Чесного Тіла і Крові Твоєї. І від неї народжена отроча благослови, зрости, освяти, подай, уцеломудрі. Бо Ти показав йому світло чуттєвий, та й розумного сподобиться світла. і на всяке добре діло і Тобі любе зрости, відганяючи від нього всяку супротивні силу знаменням спорудження Хреста Твого.

Добрі християнські батьки з першої хвилини явища дитини на світ осяяли його істота молитвою. Християнське дитя, при чесній матері-християнки зростає з молитвою і в молитві, подібно до того, як рослина отримує свою будову, свою природу і своє життя з того повітря, який на нього впливає.

Молитва жінки після пологів

Як попросити, щоб в храмі прочитали очисну молитву після пологів на 40-й день?

Шановна Ірина, очисні молитви, до прочитання яких жінка не повинна бути присутнім на богослужіннях, зазвичай прочитуються при Хрещенні немовляти, яке в практиці ХХ століття відбувається на сороковий день від народження. До сорокового дня Церква утримує жінку-матір від входження в храм через її природної жіночої слабкості і післяпологових немочі і витікань, які в цей час у неї бувають. Ці молитви нагадують нам про старозавітних установленнях, за якими немовля приносився в Єрусалимський храм на сороковий день. Якщо Ви хочете бувати на богослужіннях, брати участь в Таїнствах Церкви, перш за все Сповіді і Причастя, до Хрещення свого немовляти, Ви можете особисто звернутися до священика в храмі і попросити прочитати над Вами очисні молитви. Єдина умова, як я вже писав вище: очисні молитви читаються не раніше, ніж після сорока днів від народження дитини.

Якогось церковного встановлення про Хрещення на сороковий день немає: можна хрестити немовля пізніше трохи раніше. Перш, коли храмів було багато і вони були близько від дому, хресні могли дійти до найближчого приходу і без присутності матері хрестити немовля при нареченні імені. І зараз іноді за бажанням батьків ми хрестимо дитини до сорокового дня, особливо коли є хоч якась небезпека для здоров`я дитини. А якщо є загроза його життю, то можна хрестити і в перший, і в другий, і в третій день по народженні.

Про те ж, в які дні можливе вчинення цього Таїнства саме в тому храмі, де Ви хочете хрестити дитину, потрібно і поцікавитися в тому самому храмі. У кожній парафії є свій розклад, свої звичаї, часто пов`язані з об`єктивними можливостями духовенства. Слід також розуміти, що будь-яких щасливих і нещасливих, благополучних або неблагополучних днів для Хрещення Православна Церква не вважає.

Форум переїхав! Новий форум тут: https://pravkamchatka.ru/forum/newforum/index.php

Користувач №: 10 064

Користувач №: 10 064

Молитва над жінкою після пологів читається після 40-го дня або в сам день - для цього жінка приходить в храм. Після пологів відбувається природне очищення організму жінки, і цей період і тяжкість самих пологів є нам нагадуванням про первородний гріх прабатьків -непослушанія любові Божої.

. Ти в муках народжувати дітей (Бут. 3-16) - слова Божі до Єви були наслідком відокремлення від повноти благодаті Божої і в період пологів і післяпологового очищення вони з покаянням згадуються, і згадуються свої власні гріхи.

Молитва жінки після пологів

Чи потрібна очисна молитва після пологів?

Відповідає Василь Юнак, 06.02

Ксенія запитує. так, що жінка на 40-й день після пологів повинна прийти в храм, щоб над нею прочитали якісь очисні молитви, і якщо дитина не народилася позаматкова вагітність, напр Що ж, і що якщо вона цього не зробить, то все її молитви будуть їй у гріх?



Вітаю Вас, Сестра Ксенія!

Цьому дійсно вчать деякі християни, грунтуючись на вимогу законів Старого Завіту про принесення очисних жертв і очисних обрядів після пологів та інших подій в житті жінки. Однак таке тлумачення старозавітних законів не відповідає істинному вченню Біблії. Справа в тому, що ряд законів в Біблії ставився ні до очищенню від гріха, а до фізичного дотримання принципів гігієни, які в давнину відомі не були. Більш докладно про це прочитайте в моєму додатку до тут -http: //bible.com.ua/answers/r/17/301347.

Практично всі заповіді про очищення насят не моральний характер, а оберігають здоров`я людини. Так оголошення жінки нечистої протягом сорока днів після пологів гарантувало їй, що чоловік не буде домагатися її в той період, коли її організм ослаблений, коли висока ймовірність інфекції, про яку не те щоб в давнину, але і пару сот років тому ніхто не знав.

Що ж стосується молитов подяки за народження дитини і за інші події, то вони завжди доречні. І зовсім не треба для цього чекати сорока днів -просто для того, щоб захистити здоров`я жінки в той далекий неосвічене в питаннях медицини час, Бог оголосив її ритуальні нечистої, що не дозволяло їй з`являтися в публічних місцях, в тому числі і в храмі. Але молитви підносилися тоді і підносяться сьогодні на всякому місці, в тому числі і вдома. Оголошення ритуальної нечистоти для жінки це своєрідний лікарняний лист від Господа, який провіщає всім, що вона поки ще непрацездатна після пологів або невдалої вагітності.

Біблія містить закони, які дбають не тільки про наше духовне здоров`я, але також і про фізичне благополуччя. Дотримуйтесь Божі закони і будьте здорові!

Як проводиться очисна молитва після пологів? Народила мертву дитину. І сорок днів вже пройшло

Neopalimo Оракул (65587) 4 роки тому

Взагалі, про таке краще поговорити зі священиком.

диякон Сергій Шалберов

Очисна молитва після пологів:

Група: Адміністратори
Повідомлень: 1 210
Реєстрація: 1.3
Користувач №: 10

Швидше за все ця традиція має старозавітні мотиви. Може навіть і зовсім нехристиянські (в народній свідомості). Не буду стверджувати, але мені здається, що жінці дається час на те, щоб оговтатися від хвороб народження. Я уважно читав молитви 9 і 40 дня, але знайти там ясне і чітке твердження про ритуальної нечистоти не зміг. Є подяку і прохання зберегти і виростити дитину, дати йому побачити і розумний світ, прийнявши хрещення. Але чогось іншого немає. Жінка, за словом апостола Павла, спасається чадородінням. Це - її покликання і служіння. Чому потрібно вважати вище служіння жінки чимось нечистим - не знаю. Здається, що це вкорінене в церковній свідомості нецерковное оману, яке можна хоч якось виправдати старозавітними звичаями.
Що стосується фізичної нечистоти. то тут, думаю, питань не виникає. Для повного відновлення здоров`я після пологів потрібен час. З цілком людським поняттям післяпологові виділення чистотою не назвеш.

Продик сказав:
Сперечаються адже і друзі, які добре ставляться один до одного, а сваряться противники і вороги.

Н. А. Некрасов сказав: «Коль мужику втовкмачити // В голову яка примха, // Колом її оттудова НЕ виб`єш - // Упирається, всяк на своєму стоїть»

Вікторія

Перегляд профілю

Група: Користувачі
Повідомлень: 173
Реєстрація: 14.3
Користувач №: 10 064



Звичайно, я цілком розумію фізіологічний момент і як раз з цього приводу у мене питань не виникає - цілком нормально по-моєму в цей період сидіти вдома.
Дуже мене порадували Ваші слова, тому що какждий раз намагаючись розібратися в тому що ж жінка робить таке погане, що їй потрібна спеціальна очисна молитва, наштовхувалася на вельми нехороший висновок - може це заклик не народжувати?
Жінка рятується чадородінням. Чадородие це слід розуміти прямо або побічно? Ось наприклад, якщо не вийшло народити самій, в останній момент почалася кровотеча і поклали на екстрене кесарів, тоді можна це розцінювати як пологи?

Щастя в нас і тільки в нас, і кожен сам собі причина.

свящ. Максим Ден.

свящ. Максим Дентовскій

Перегляд профілю

Група: Адміністратори
Повідомлень: 1 210
Реєстрація: 1.3
Користувач №: 10

Відео: Молитва за дітей (під час вагітності)

Чадородие потрібно розуміти в широкому сенсі, як рождени і християнське виховання дітей. Материнство взагалі. Адже народжувати можуть і кішки і корови. В цьому немає нічого особливого.

Продик сказав:
Сперечаються адже і друзі, які добре ставляться один до одного, а сваряться противники і вороги.

Н. А. Некрасов сказав: «Коль мужику втовкмачити // В голову яка примха, // Колом її оттудова НЕ виб`єш - // Упирається, всяк на своєму стоїть»

Вікторія

Відео: Молитва про вагітність всім, що страждають безпліддям

Перегляд профілю

Група: Користувачі
Повідомлень: 173
Реєстрація: 14.3
Користувач №: 10 064

Цитата (свящ. Максим Дентовскій # 064- 24.3, 2 # 58-05) [snapback] 5402 [/ snapback]

Чадородие потрібно розуміти в широкому сенсі, як рождени і християнське виховання дітей. Материнство взагалі. Адже народжувати можуть і кішки і корови. В цьому немає нічого особливого.

З приводу виховання дітей краще відкрити тему в іншому розділі?

Щастя в нас і тільки в нас, і кожен сам собі причина.


Поділися в соц. мережах:

Увага, тільки СЬОГОДНІ!
По темі: